Cestování vsedě 1. díl – Vietnam

Už ani přesně nevím, kdy přesně první díl Cestování vsedě proběhl. Pokud se nemýlím, bylo to 11. října 2012. Vlastně to ale není vůbec důležité. Důležité je, že vůbec proběhl.

Tématem prvního cestovatelského večera byl Vietnam a z Havlíčkova Brodu nám o něm přijel vyprávět Tomáš Dolejší. Předem jsme tušili, v jakém duchu se přednáška ponese. Tomáš není tradiční druh cestovatele. Nevyhledává v průvodci nejzajímavější místa a nehoní se za tím, aby je měl na fotce. Naopak si vybere to nejméně zajímavé a jede se podívat, jestli je skutečně nezajímavé. Cestuje s partou zajímavých lidí, kteří se ničeho moc nebojí, a tak jsme mohli vidět, kterak se několik dní prosekávají džunglí, pojídají polévky z mravenců apod.

Přednáška byla poučná, vtipná, k zamyšlení a nevím jaká ještě. Já na ni určitě dlouho nezapomenu.

Původní idea byla uspořádat tento přednáškový cyklus na náměstí v Krafárně. Šlo nám o to, aby se návštěvník mohl pohodlně uvelebit, dát si kafčo, pivíčko nebo cokoliv jiného a za přítomnosti krásné atmosféry hutně konzumovat přednášku. Na Tomášovu přednášku o Vietnamu přišlo asi 25 lidí a myslím si, že konzumovali s radostí.

Na doplnění atmosféry jsme podávali vietnamský čaj.

S laskavým svolením Tomáše Dolejšího přikládám něco málo fotek:

Tomáši, ještě jednou děkujeme. Až se vrátíš z Nového Zélandu, rádi tě zase uvidíme.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *